среда, 17 июля 2013 г.

«На цій землі головне набутися разом»

   Набутися разом… Як же мало часу у нас насправді. У кожному дні багато метушні та прагнень, але так мала оцього «набутися». У кожному дні багато знайомств, вражень, питань та пошуку відповідей, але мало суті. У кожному дні багато опцій та можливостей, але мало сил сказати «Ні». У кожному дні ми та наш простір, який ми ж плануємо, заповнюємо і розставляємо пріоритети. 
 
   Набутися разом… думаю, це не просто часто бачитися. Це проживати разом хвилюючі моменти чи насолоджуватися глибиною розмови, яку можна подолати лише разом. Це бачити блиск дорогих очей і відповідати з вдячністю, теплом та любовю. Це часто просто і без причин сказати дорогим людям, які вони важливі. Адже кожному хочеться відчувати свою важливість, будучи надто часто зневаженим чи забутим.

   Набутися разом… Не демонструючи образ, не граючи у роль, а щиро говорячи свою думку з готовністю відчути і зрозуміти іншого.  

   Набутися разом як взаємодія і робота над собою, а значить, і зростання. Мабуть саме по зростанню можна оцінити якість та важливість такого буття. Бо якщо це лише спосіб провести час, чергове враження у картинці чи надавання сенсу собі, то все вище написане нівелюється. Тоді це, на жаль, егоїзм, пристосуванство і мізерність. А ще використання іншого з перетворенням і себе, і цю іншу людину на річ, на обєкт, щось неживе і механічне, в той час як у всьому важлива органіка, природність, щирість, справжність.

   Це праця – послідовна, бажана і усвідомлена з глибинним розумінням сили та важливості поточного моменту і його швидкоплинності, з дисципліною мислення, адже постійно треба розставляти пріоритети і  робити вибір. Це й характер. Навіть у відносинах і ставленні до інших є характер, який в принципі проявляється у всьому…

   І якщо підійти до «буття з іншими» у такому контексті, то мабуть воно стане набагато якіснішим, ціліснішим, багатограннішими… Ця дорога людина буде потрібна не просто для розмови, для скарг чи «виливання душі»… Ні, маємо мати достатньо внутрішньої сили, щоб управляти собою. Дорога людина потрібна для створення цінності, яка  об’єднує ще довго потому…


  Творіть цінність… разом.

«На цій землі головне набутися разом»  (С) Ліна Костенко

4 комментария:

  1. Мабуть один з найкращих постів, не лише Твоїх, а й загалом. Співробітниця розповіла, що перечитує його кожен день.. :)

    ОтветитьУдалить
  2. Дякую) просто останнім часом здається, що надто часто забуваємо, зневажаємо найважливіше. Особливо, коли в суспільстві інші цінності чи затягує повсякденність:) Важливо цьому не піддаватися.

    ОтветитьУдалить
  3. Надихає, заряджає вірою і позитивом))

    ОтветитьУдалить
  4. Надихає, заряджає вірою і позитивом))

    ОтветитьУдалить