четверг, 5 декабря 2013 г.

Розуміти без слів

Дивитися в очі людини і бачити у них прагнення жити краще. Відчувати, як всієї душею ця людина бажає щось змінити. При цьому є усвідомлення, що навколо невідомість і коли кінець – питання. Невизначеність, відсутність гарантість та конкретики. Типовий стан. Принаймні сьогодні. 

Проте якщо копнути глибше  і подивитися на це по-іншому.

Прагнути жити краще – задля дітей, себе. Можливо егоїстично. А можливо найбільша ЛЮДСЬКА потреба. Для того, щоб творити, для того, щоб відчувати себе не гвинтиком, а важливим учасником життя. Для багатьох інших причин, які є природніми, потрібними  і важливими.

Змінити. Знаючи, що це не панацея. Бо завтра прийдеться працювати на цю зміну, чекаючи результатів. Знаючи, що ефект буде не одразу. Знаючи усю ціну. І при цьому приймаючи її.

Знати і насправді не знати нічого – ось єдина можлива реальність.

Дні, коли загострюються вади і проявляються чесноти. В дні, коли організація, співпраця досягають піку. В дні, коли конфліктність та заперечення однієї ситуації іншою посилаюється. В дні, коли навколо надмірна концентрація інформація, а хтось все одно перебуває у вакуумі чи не отримує правди. В такі дні життя проявляється у всій своїй суті.
В дні, коли стільки конфлікті – зовнішніх та внутрішніх – і при цьому такий прояв суті.

В такі дні можна багато чого побачити по-іншому. Якісний скачок? Трансформація? Нова реальність?  Можливо… Але правда в тому, що саме в такі дні, такий час можна побачити в очах людини щось ІНШЕ. Незбагненне. Глибоке. Щире. Чесне.

Дивитися в очі людини і розуміти БЕЗ СЛІВ… Що ще має значення? 

Комментариев нет:

Отправить комментарий