четверг, 8 ноября 2012 г.

момент...


   Якось, повертаючись додому, вкотре усвідомила, що люблю оцю вечірню частину дня, коли ще не остаточно стемніло, але сонце вже далеко на заході тішить нас останнім промінням денного світла.  В ці миті неймовірно загострюється відчуття всього, що оточує тебе навколо.

    Ось проходять школярі із великими ранцями, повними знань та домашнього завдання. В очах стрибають вогники, які хитро намагаються приховати бажання якомога довше гуляти з товаришами…  Ось діти у пісочниці ліплять палаци, вигляд яких повертає тебе на кілька років назад, у солодке дитинство, безтурботне, гарантійне, батьківське. Але вже в наступну мить ти зустрічаєш обличчя матері, сяюче та щасливе при спостеріганні свого маленького карапуза серед іншої братії. І воно вже наштовхує на зовсім інші роздуми – про майбутнє, про продовження, про маленьке життя, яке може пульсувати і в тобі. Саме в таку пору відчуєш всі барви життя, всі його звуки, що зливаються в одну багатогамну симфонію… І вона наповнює тебе сповна, даруючи винагороду за нелегкі трудові будні.   

   Від такого різнопланового досвіду нестримно повертаєшся в бік сонця, ловиш його промені,  і на обличчі з'являється тиха усмішка спокою та миру. Вся суть твоя у такій хвилині, в такій здатності відчувати себе, людей, життя сповна, без страху і болю. Вся віра твоя у прагненні продовжити цю мить, що,без сумніву, нереально, хоча дуже бажано. Вся істина лише у цьому вечорі і картинках, які пройшли і ще довго проходитимуть перед твоїм поглядом. Ти. Життя. І глобальний світ  в тобі, а ти в ньому. Таке поєднання непоєднуваного породжує конфлікт, адже сонце завжди таки заходить за горизонт і вечірні сутінки огортають все таємничістю та прохолодою. 

   І це вже зовсім інша пора, зовсім інші думки, досвід, пізнання.  Але я все одно люблю вечірню пору з її інтерпретацією реалій та моментами. З дитячим сміхом, школярами, сонячним промінням  та відчуттям, що хоча день і прямує до логічного завершення, ти прожив його, відчув та не згаяв жодного моменту.

Комментариев нет:

Отправить комментарий